Отговор на сигналите от „Подай сигнал до кмета“ – 17 ноември

Ех кмете не се случи чудото да имаме спирка навес срещу магазин Зора посока Тракийски университет, зимата вече тропа на вратата, написах 4 писма в рубриката ВИ, на 2 получих обнадеждаващ отговор а другите 2 изчезнаха някъде без отговор, молбата ни беше от февруари месец.

Отговор: Чудото ще стане! Нарежданията са дадени. За съжаление, не винаги можем да сътворяваме „чудеса“ бързо, особено когато те са свързани с утежняващи изисквания и обстоятелства.

В Плевен вижте колко красива е станала водната каскада?
Няма ли начин и в Ст. Загора в центъра да се изгради такова нещо? Много постен център ми се вижда даже и след ремонта му. Никъде в плана на проекта не видях подобни големи шадравани със светлини, а само вградени такива в гранитната настилка.

Отговор: Ремонтът на центъра едва е започнал. И са предвидени наистина красиви неща, включително шадравани. Изчакайте финала – няма да е по-малко красиво, но ще е различно. То би било и странно да копираме чужд центъ и чужди решения .

ЗАКРИЙТЕ РУБРИКАТА ЩОМ ОТ 14.09. НЯМА ОТГОВОРИ!

Отговор: Прав сте, че имаше прекалено дълго прекъсване, заради много сериозни други ангажименти. Ще се постарая да върнем предишното темпо.

Г-н Кмете,възмутително е новото разписание на автобуси 21!Може ли в празничните дни последният да тръгва в 18.30 ч.от с.Лясково при положение,че всички ползващи го сме искали да тръгва в 20 ч.с цел да можем да си свършваме повече работа?Това разписание не е направено за нас ползващите го,а за удобството на работещите в градския транспорт!Очакваме промяна!

Отговор: В момента правим наблюдение върху няколко промени в движението и часовите пояси. След края му, анализът ще покаже къде и какво да променим. Разбира се, свързано е и с рентабилност на транспорта.

Г-н Кмете, кому е нужно пълното припокриване на маршрутите на автобуси 17 и и34? С разписанието на 34 отпреди 01.11.2017 хората от квартали Железник, Три чучура център и юг, Казански да имат по-удобен достъп до гробищния парк, особено пенсионерите. Небходимо ли е да плащат двойно за да посетят починалите си? С техните ‘тлъсти’ пенсии ли ще поддържате автобусните превози? Къде останаха думите за добрите връзки от кварталите чрез градския траннспорт? Автобусите са удобни за пътуване (засега, ако се поддържат), но както ако в буркан е достатъчна капка катран за да се развали, така и ако авт. Линия не е удобна за повече хора до повече места то тя не е в тяхно удобство – тези, които си плащат данъците в тази община.

Отговор: Вече посочих по-горе, че има временни промени, които се анализират. В този случай вероятно съвсем скоро ще се върнем на първоначалния вариант, за който настоявате.

Да се обърне внимание на мръсотията около новия строеж на новия път между Примата и „Славянска“.

Отговор: Изпратихме проверка веднага. Ако бъдат констатирани нарушения, ще наложим са нкции и ще изискаме съблюдаване на чистота. Какво е показала проверката, ще научите от следващата публикация по рубриката.

Здравейте, казвам се Динко Атанасов и септември месец подадох сигнал до кмета през вашия сайт. Темата беше за охранителите на парк Артилерийски. Така и не ми беше отговорено. Кои са възможните причини за това забавяне?

Отговор: Имаше пауза в сбирките ни за даване на отговор поради ангажименти на кмета. Сигналът Ви не само е отчетен, но и вече се работи по цялостната промяна на схемата за охрана на парка. Чрез обществена поръчка предстои да изберем фирма, която да постави охранителни камери в целия парк и по този начин ефикасността на охраната ще е много по-висока, а реакцията при нарушение или сигнал – бърза. Действително досегашната – с охранители на пенсионна възраст с минимално възнаграждение, не дава добър резултат.

Г-н кмете, имам въпрос свързан със един новопоявил се кучкарник в кв.зора до обръщалото на автобусите под линията зад помпената станция за мръснта вода към пречиствателната.там има създаден кучкарник, не знам дали е общински или частен обаче шума от него е нетърпим, кучетата денонощно лаят вият квичат и какво ли не още. Търпим обаче търпението ни се изчерпа моля за вашето съдействие за отстраняването на кучкарника.

Отговор: Буквално докато траеше оперативката ни по зададените от гражданите проблеми, изпратихме проверка на място от Общинска полиция. Ако става въпрос за същия кучкарник, за който имаме и друг сигнал – касае се за незаконен такъв и съответно ще бъдат предприети действия по премахването му веднага. Но нека изчакаме доклада на проверяващите!

Привет! Пак едно предложение да дам-вместо да се цапат пътищата ни с боя, ето каква нова технология има измислена-става чисто, много бързо и е трайно.

Има и официален сайт:

PREFORM TCG – Preformat termoplastic pentru marcaje rutiere

Отговор: Има вече доста технологии и може би не знаете, но и в Стара Загора за пешеходните пътеки не използваме боя, а вид пластелини…

Г-н кмете, след направен ремонт на тротоарните настилки около паркинга пред Горското на ул. “ Граф Игнатиев “ , управителя на Регионална дирекция на горите Стара Загора е решил да си направи служебен паркинг . Според нас е заграбил незаконно паркоместа в един от малкото останали неплатени паркинги в централна градска част. Молим за вашата намеса , тъй като колите няма къде да паркират , а техният паркинг стои празен. В крайна сметка всички сме граждани с еднакви права и задължения и не трябва да толерираме самоуправството.

Отговор: Регионална дирекция на горите си има свой паркинг. Изпратихме проверка за установяване на фактите. Ако има поставени табели за присвояване на паркоместа, или затваряне – това ще бъде веднага променено.

Привет!
Пращам ви една интересна статия „Как трябва да изглеждат спирките?“.
Ако може нещо да се подобри в нашите спирки, би било добре да се разгледа статията :)Здравейте!
Стана въпрос за грозноватите сгради по дължината на пешеходната зона. Един мой познат ми прати 2 снимки, които ви пращам, на които снимки се вижда огромната промяна след ремонтите на старите соц сгради,които изглеждат след това като супермодерни нови сгради. С повече желание и ние бихме имали впечатляващ център.
Успех!

Отговор: Спирките ни изглеждат в момента повече от добре. Да, навсякъде по света можем да видим още по-интересни и за съжаление, скъпи варианти. Що се отнася до сградите, за които говорите – те са частна собственост. Тези, които са пожелали да бъдат санирани, се санират. Не можем да нареждаме на частни собственици какво да правят с имотите си.

Предвиден ли е ремонт на градинката между Операта и театъра?
Пращам една снимка, за да се види,че има нужда от стягане. Градинката е малка, едва ли ще глътне големи средства. Отделно старите плочници ,които са и изпочупени също не изглеждат добре, а това е в самия топ център до едни от най-знаковите и важни сгради и археологически паметници на Стара Загора.

Отговор: Ремонт не и не е нужен. Естествено, козметични промени и поддръжка се правят регулярно.

 

Г-н Кмете,моля за Вашето съдействие за поставяне на подходяща настилка на площадката пред вход „Г“ на ул.“Цар Симион Велики“№117-това се явява откъм пазара през тази площадка минават ежеминутно хора посещаващи магазини и заведения. Преди доста години беше положена варова замазка,която се изрони и сега когато завали там става малко езеро и е невъзможно за нас живущите да си влезем във входа на блока,същото е и за преминаващите и не преувеличавам.
Моля Ви ако има някакъв начин да ни съдействате.

Отговор: Поставена е задачата за оглед и търсене на решение на съответната общинска дирекция.

В този технически век се направиха много удобства за хората. Почти всеки си тегли парите от банкомат, а не ходи в банката. Жителите на кв. малкия Железник, обаче са лишени от тези удобства. В квартала няма нито един банкомат, което е твърде неудобно! Надявам се да съдействате за удобството на жителите на малкия Железник! Предлагам да се постави банкомат на единствения супермаркет в квартала – „Оазис“!

Отговор: Вече няколко пъти давам отговор на подобни въпроси. Банкомат може да постави само банка. Общината не е финансова институция в този смисъл и не постава, камо ли да зарежда с пари и поддържа банкомати.

 

Здравейте!
Каналът на братя Жекови е в меко казано лошо състояние. Не може ли да се измисли някакакъв хубав проект, след който ще имаме един нормално изглеждащ канал, който ще краси града ни. Както го правят по света-прекрасни канали с много цветя и растителност. Гледката на канала ни е потресаваща-ръждясали, криви огради, разбит асфалт наоколо,пълно е с боклуци (сметище!),събират се там скитници и наркомани, нищо чудно някой ден и зарази да тръгнат. В „белите“ държави каналите са дори за разпускане-имат си хората пейки, зеленина наоколо и много цветя. Сядат и си почиват, приятно им е. При нас е точно обратното-бързаш да се махнеш от това място, което е просто отвратително. Разбирам прекрасно,че не може да греете навсякъде, все пак дано се променят нещата към по-добро. Пращам ви снимки на канали от други държави, за да се види колко хубаво и приятно е направено.
Поздрави!

Отговор: Непрекъснато работим по проекти и поетапно решаваме проблем след проблем. Няма как това да стане наведнъж за всяка точка в общината. Ще дойде време и за канала, но няма да е тази година.

Здравейте! Предлагам да се направят колонки, които имат отвор , а вътре да има малки торбички с надпис и картинка на куче, които да се ползват за фекалиите на кучетата.Такива видях в чужбина.
Предлагам ограждението на дърветата по тротоарите да бъде по-широко и вместо с пръст да бъде със сгур, или подобна смес, за да не надига плочките и да не пречи на дърветата. В чужбина има стоянки с колелета под наем, с цел подобряване на околната среда и спорт, дали е възможно и при нас?Предлагам всеки служител на областта, който е командироват в европейска страна заедно с отчетният доклад да предлага и нещо добро, ново, за нашия град, за да стане още по-хубав за живеене. Благодаря!

Отговор: Колонки с торбички вече бяхме поставили – те не са нова идея. За съжаление след по-малко от час торбичките ги нямаше, а след няколко дни и колонките бяха счупени от вандали. Към този момент и при тези обстоятелства не възнамерявам отново да правим инвестиции в това. Що се отнася до добрите идеи – стига те да отчитат спецификата на града ни и уникалността му, запазването на индивидуалния му облик, са добре дошли.

Привет! Предвидено ли е да се ремонтират следните 3 улици, на които ви пращам и снимки от Google, за да ги видите. Гледката хич не е красива и изобщо не подхожда на град като нашия, особено и ако е в центъра на града ни,както се вижда при първите 2 снимки.
Успех!

Отговор: При подаване на сигнала е указано снимките да са до определен размер. В случая са били по-големи и съответно не са пристигнали. Моля, посочете за кои улици става дума.

Г-н Кмете,трети месец в центъра на с.Лясково,в средата на пътя,по който се движи автобус 21 тече питейна вода,която се разлива по шосето.Нееднократно са подавани сигнали по ВиК и на горещия телефон на Община Ст.Загора,но за огромно съжаление никой не се интересува от проблема и не обръща внимание на сигналите за тази нередност.С първото сериозно спадане на температурата ще има безплатна пързалка в селото!Разчитаме на Вашата подкрепа за отстраняване на теча! Само за информация цената, която заплащаме на ВиК Ст.Загора е 2.18 лв.за кубик и тяхното бездействие ни е НЕОБЯСНИМО!

Отговор: Изпратени са специалисти за оглед, проверка и отстраняване на проблема.

Г-н кмете, желая вашето съдействие за да се обърне внимание на факта че някое предприятие или няколко предприятия от няколко години вечер след 21 часа до 4-5 ч. сутринта изпущат ужасно гадна миризма която трови източната част на града.

Отговор: Бихте ли ги посочили. Ние разполагаме само с данните за ниво на замърсеност на въздуха, които не указват проблем.

Контейнерите се почистват само при подаден сигнал. Кой следи и защо не си изпълнява задълженията. Централна част сме в „най-добрия град за живеене.” Контролът е стриктен.
Отговор: Това не е вярно. Контейнерите се почистват всеки ден, но вечер, така че след работа ги виждате пълни. Причината да се смени часът за почистване, са множеството оплаквания на граждани, че рано сутрин – както беше до скоро, колите за сметосъбиране им пречат да спят.

Г-н Кмете – до кога ще седи зейналата от много години голяма дупка срещу ул. хан Георги Тертер. Моля да ми отговорите все пак заплата Ви е от мойте даньци.

Отговор: Изпратена комисия за оглед на мястото ще докладва в следващите дни.

И още нещо Георги Тертер не е хан(бел.ред.).

 

 

 

 

 

 

 

 


image0 (9K)