Откриха модерен цех за екструдиране на листове в Стара Загора

Временно изпълняващият длъжността кмет на Община Стара Загора инж. Янчо Калоянов, заедно с главния архитект Виктория Грозева и секретаря на администрацията Делян Иванов, поздравиха ръководството на старозагорското предприятие „Панхим“ ООД по повод откриването на новия им цех за екструдиране на листове.

Инвестицията на фирмата, която е част от израелската компания „Плазит полигал груп“, е за 10 млн. лева. Тя е свързана и с изграждане на нова инфраструктура, производствена база, както и въвеждане в експлоатация на иновативна екструдираща инсталация. Основната част от технологичното оборудване по проекта е с подкрепата на Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“.
Домакини на събитието бяха Александър Белкин – управител на „Панхим“ и Амир Абрамович – генерален директор на „Плазит полигал груп“.

Сред официалните гости на церемонията бяха посланикът на Държавата Израел у нас – Н. Пр. г-н Йорам Елрон, областният управител на Стара Загора Гергана Микова и нейният заместник Красимир Червилов, десетки представители на бизнеса в региона.


image0 (9K)