Откриха труп на жена в горящ куфар край Гюргево, разследват дали е българка

Млада жена на възраст 20-25 години е открита в горящ куфар преди 6 дни в околностите на окръг Гюргево. Свидетели са успели да потушат пожара и да спасят части от обгорялото тяло. Изолираното ДНК не е намерено в румънската база данни. Младата жена е била убита след жесток побой, след което тялото й е било поставено в куфар и запалено, предава „Бряг нюз“.

Румънските следователи са се свързали с българските си колеги в Русе, за да разберат дали жертвата не е момиче от България – от Русе или околността. Румънците предполагат, че тя може да е проститутка, която е взета от шофьор, преминал през България и излязъл с камион през Дунав мост.

Румънската журналистка Марчела Петку, която работи по темата, е публикувала два материала сайта „Реалитатя де Джурджу“.

                         Снимка: Фоторобот от румънската полиция
„Преди няколко дни шофьор на камион се е обадил на специалния телефон за спешна помощ 112, за да съобщи, че отстрани на главния път, между Валеа Плопилор и Гимпаши, гори куфар. Сред пламъците различил силует и дълга коса на жена. Докато шофьорът потушавал огъня с пожарогасител, пътници от спрелите на пътя автомобили снимали безпрепятствено зловещата сцена. Силите на реда са пристигнали веднага на мястото – пожарна, полиция, линейки, съдебни прокурори“, пише „Реалитатя де Джурджу“.
„За съжаление тялото на момичето е изгоряло на 90%, но вътрешните му органи останали непокътнати. След първите изследвания е установено, че жертвата е между 20 и 25 години, брюнетка, слаба, ниска на ръст. Момичето е било завързано с тел за ръцете и бито зверски. Според първата информация от съдебна медицина, момичето е имало счупен череп на няколко места, фрактури на ребра и подути крайници. Най-вероятно, след като забелязал, че жертвата му е мъртва, мъжът я е сложил в куфар, натоварил я е на камиона и потеглил. След направената проверка по селата в околността не е установена липсата на нито една жена с това описание. Това е навело следователите на хипотезата, че става дума за жена с леко поведение, може би взета от България“, съобщава още сайтът.

В нова публикация по случая става ясно, че румънските разследващи делото за убитата и след това запалена в куфар млада жена тръгват по нов коловоз, за да идентифицират тялото.

Прокуратурата към Трибунала в Гюргево е поискала от Румънско-българската контактна точка да извърши проверки за евентуално изчезване на млада жена с тези сигнали. В същото време е поискана информация относно възможен транзит на млада жена с тези данни през румънско-българската граница.

Публикуван е и фоторобот на жертвата.

„Към момента при нас няма официално запитване от румънските колеги по случая“, коментира директорът на ОДМВР-Русе главен комисар Теодор Атанасов.

dnes.dir.bg

 

(Visited 9 times, 1 visits today)