От БСП: Нямаме никакви тайни договорки с ГЕРБ

В неделя ще отидем за трети път до урните през тази година, като този път освен за парламент, ще гласуваме и за държавен глава. От БСП ли ще зависи съставянето на следващия кабинет и как изглежда скандалът с машините в техните очи?

„Не ми се иска да се присъединявам към всеобщата истерия и допълнително да нагнетяваме темата, но при всички положения има органи, които дължат отговор какво е предназначението на тези машини. Ако говорим за честност на вота – две са институциите, които отговарят за тази честност. Това са Министерският съвет и ЦИК. Министерството на вътрешните работи се справя добре с едното от условията за честност на вота, а именно пресичане на търговията с гласове. В същото време се надявам ЦИК да намери смислен отговор за появилото се в обществото съмнение за предназначението на тези машини“, обяви кандидатът за депутат от левицата Атанас Зафиров в студиото на „Денят ON AIR“.

Той припомни, че фирмата доставчик преди известно време обясняваше колко трудно ще е да бъдат осигурени допълнителни машини.

„Срещу машинното гласуване имаше много голям отпор, най-вече от партиите на статуквото. Но сега не става ясно кой точно има интерес от такъв подход, който дискредитира идеята за машинното гласуване. Не трябва да се слага знак за равенство между самата нужда от такова гласуване, която видимо даде резултат и извади всички пороци от предишните методи, по които ГЕРБ правеха избори“, допълни Зафиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

„Склонен съм да вярвам на голяма част от социологията, но трябва да се държи сметка кой ги поръчва тези проучвания. БСП последователно е опозиция на модела „ГЕРБ“. Няма никакви тайни договорки и срещи между нас и ГЕРБ“, категоричен бе Атанас Зафиров.

„БСП е единствената партия, която в тази кампания предлага реални решения, които са работещи. Готови сме с бюджета. Дълбоко убеден съм, че този път партиите би трябвало да са си взели поука. И ще има работещ кабинет. Той трябва да бъде стабилен, той не трябва да зависи от никакви златни пръсти и задкулисни договорки. Всичко трябва да се случва пред камерите и българските избиратели“, посочи кандидатът за депутат.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)