От бюлетина на ОДМВР – Стара Загора на 21-22 февруари

Започнати бързи производства:

Пет бързи производства по чл.316, вр.чл.308 от НК са започнати в сектор „Пътна полиция“, затова че петима мъже на възраст 28,44,32,34, и 30 години, на различни дати през месец януари, пред служители от сектор „Пътна полиция“, са ползвали неистински официален документ- СУМПС.

На 21.02.2024г. във Второ РУ-Стара Загора е започнато бързо производство по чл.343б,ал.3 от НК, затова че 37-годишна жена, на същата дата, около 16.45ч. в гр. Стара Загора, по ул.“Бяло море“, е управлявала л.а.“Мерцедес“ под въздействие на наркотични вещества, установено с техническо средство, което отчело амфетамин, метамфетамин и канабис. Жената е задържана за срок до 24 часа.

Пътнотранспортни произшествия:

На 21.02.2024г., около 12:55ч., в гр.Стара Загора по бул „Св. Патриарх Евтимий“ е настъпило пътнотранспортно произшествие. По първоначална информация, същото е между л.а.“Хонда“, управляван от 32-годишна жена и 25-годишен пешеходец, като автомобилът преминал при наличие на отрегулирана със светлинна сигнализация пешеходна пътека, на забраняващ (червен) преминаването сигнал. Пострадал е пешеходецът, който е настанен в болнично заведение, без опасност за живота. Водачката е тествана с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетени са отрицателни резултати. Местопроизшествието е посетено и обслужено от полицейски екип. В сектор „Пътна полиция“ са издадени АУАН и констативен протокол за ПТП с пострадали лица.


image0 (9K)