От ПП: Ключовата дума е „замразяване“, а не „прекратяване“

От ПП: Ключовата дума е "замразяване", а не "прекратяване"

Ключовата дума е „замразяване“ т.е. не „прекратяване“ на преговорите, коментира в предаването „Офанзива“ по Нова нюз Милен Матеев, сочен като номиниран за министър на правосъдието в проектокабинета „Денков“.

Той направи уговорката, че това е първа реакция от негова страна.

Още по темата

27 май 2023 17:55

117

27 май 2023 17:12

298

Както е известно, по-рано днес на пресконференция в централата на ГЕРБ Мария Габриел обяви, че замразяват преговорите с „Продължаваме промяната – Демократична България“ за съвместно управление.

„Единственото само, което не разбрах, е при какви условия тези преговори ще бъдат подновени и какви всъщност са аргументите за това замразяване”, посочи Матеев. Защото, всъщност, това, което чух беше много общо казано и нищо конкретно като аргументи“, уточни той.

Съвсем нормално тази пресконференция беше насочена основно към симпатизантите на ГЕРБ, добави той.

На въпрос дали има възможност ПП-ДБ да излъчат Мария Габриел като човека, който ще получи втория мандат, той отговори, че това е нещо ново като предложение, но във всички случи то пак би минало през Национален съвет, за да бъде прието или отхвърлено.

Попитан дали записът от Националния съвет на ПП е автентичен, посочи – „да, мисля, че записът е автентичен. И хубавото е ,че е предоставен целият запис, а не тези четири минути извадени реплики от контекста, които ни предложи на пресконференцията Радостин Василев“, допълни той.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)