От Helpbook: Поредният терен готов за строеж в Синеморец, въпреки забраните

От Helpbook: Поредният терен готов за строеж в Синеморец, въпреки забраните

В платформата на Helpbook.info получихме снимки и видео към сигнал, касаещ незаконно строителство в община Царево. Ето какво пише нашият потребител: „От лятото на тази година в сила е закон за спиране строежа на всички нови сгради, къщи или хотели в с. Синеморец община Царево. Причината за това е изходните води, които замърсяват морето, защото са прекалено близо до брега, законът е до второ нареждане или отстраняването на проблема с мръсната канализация на това прекрасно място. Но тук далеч не е така! Безкрайно много нови къщи и хотели се строят в момента. Въпросното място, заради което пиша, е на улица „Велека“ в с. Синеморец до църквата. Там има изкопи за нещо наистина голямо дали хотел, или сграда не се знае. Прилагам снимки и видео към този сигнал“. Молбата е отговорните органи да извършат проверка и предприемат санкции.

С грозна гледка се сблъскахме от изпратените снимки от село Рударци, община Перник: „Здравейте, отново сигнализирам, че контейнерите за смет на ул. „Ерма“ № 2 в с. Рударци са постоянно препълнени и се извозват нередовно (подобно е положението и на още няколко места за смет в селото). Първоначално съм подал сигнал през юли, този е втори. Единствената разлика оттогава е, че се появи още един счупен контейнер, който лежи до първия, т.е. два от четирите налични контейнера са неизползваеми. Контейнерите преливат, но не се извозват, хората започват да трупат боклук около тях. Боклуците започват да се разпростаняват по цялата улица, както и в близката рекичка, появиха се и бездомни котки и кучета, които се хранят от кофите“, твърди авторът на сигнала.

С молба за проверка от район „Възраждане“ ни писаха поради редовното горене на незнайно какви отпадъци в частен имот. Коминът на сградата бълва черен и задушлив пушек с неприятна миризма, който допълнително замърсява въздуха в квартала.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 1 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!