Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат София

Очаква се изгонените руски дипломати да напуснат София

Снимка: БГНЕС

image0 (9K)

70-те руски дипломати и служители, за които се твърди, че са използвали дипломатическата дейност като прикритие, се очаква да напуснат България до края на деня. Премиерът в оставка Кирил Петков обяви във вторник експулсирането на въпросните служители.

Още по темата

1 юли 2022 17:37

398

„Които нашите служби са идентифицирали като хора, които са свързани в голяма степен с техните служби и са работили срещу интересите на нашата Родина. Също искам да кажа, че това не е по никакъв начин агресия към руския народ, нямаме нищо против тях. Просто, когато чужди правителства се опитват да работят и да се месят във вътрешните работи на България, ние имаме ясни институции, които ще противодействат на този тип действия и в неделя очакваме един така пълен самолет от 70 места да замине обратно за Москва“, каза той, цитиран от БНР.

По информация от МВнР вербална нота с имената на 70 служители на дипломатическата мисия е била връчена на посланика на Русия Елеонора Митрофанова. В нотата се заявява очакването Русия да закрие временно генералното си консулство в Русе, като България ще закрие временно консулството си в Екатеринбург.

По-рано българският премиер отхвърли ултиматума на руския посланик да бъде отменено решението за изгонване на 70-те служители.

 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 18 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!