Пандемията доведе до ръст на застраховките „Живот“

Значителен ръст на застраховката „Живот“ заради пандемията. От Асоциацията на българските застрахователи стартират информационна кампания. 

„Наблюдава се наистина значително нарастване на интереса. Това е най-вече при инвестиционните застраховки „Живот“. Там ръстът е повече от двоен – 140% е ръстът при тях. При стандартните застраховки за живота също се наблюдава тенденция на нарастване. Някъде около 40% са се вдигнали. Може би, това до голяма степен е продиктувано от Ковид кризата“, заяви Веселин Ангелов, член на УС на Асоциация на българските застрахователи, в ефира на Bulgaria ON AIR

„В момента се намираме в доста интересна ситуация. От една страна банките не предлагат добра доходност по стандартните спестовни инструменти, от друга страна имаме пандемията от Ковид-19. Това кара хората да се замислят. Важното е, че хората се ориентират и се учат от грешките, които са допускали преди това“, каза Ангелов.

image0 (9K)

Той обърна внимание, че хората са започнали да се интересуват по-активно от застраховане. 

„В момента сме в такава кампания от Асоциация на българските застрахователи. Тя е съвместна с всички застрахователни дружества. Направи се едно доста сериозно маркетингово проучване във всички компании къде са причините за по-ниския интерес. Това е един от началните етапи за подсилване на интереса“, поясни Ангелов. 

Според него ползите от стандартната застраховка живот ползите са много – при настъпване на някакво събитие, свързано с живота и здравето на един човек, тя ни защитава. 

„Животозастраховката е много евтина. Тя е в пъти по-евтина от автомобилната застраховка. На една доста по-ниска цена, ние можем да си покрием един много по-висок риск. Застраховката живот е част от продуктите, за които може да се ползват данъчни облекчения“, разясни застрахователят. 

Той изтъкна, че се очаква ръстът на застраховките живот ще продължи и през следващата година. 

Гледайте целия разговор във видеото.

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 3 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!