Парна баня за лице – за по-добра хидратация през зимата

Ако някога сте си правили процедури за лице в спа център, тогава знаете, че моментът, в който вашият естетик увива горещата кърпа върху лицето ви, е може би едно от най-добрите и релаксиращи усещания, които човек може да изпита. Чувства се като топла прегръдка, която едновременно освежава кожата ви.

И причината усещането да е толкова хубаво е, че е подобно на парната баня за лице. Независимо дали тя се прави професионално, или у дома, тази процедура за лице е приятно изживяване, което може сериозно да бъде от полза за кожата, но само когато се прави правилно.

„Парата може да причини сериозни изгаряния, така че е много важно да държите лицето си на безопасно разстояние от източника“, казва дерматологът д-р Хадли Кинг пред InStyle. Според нея, най-добре е да държите лицето си на 15-25 сантиметра от източника на пара. Освен това, трябва да парите лицето си само два пъти седмично за около пет до седем минути. Прекомерното време може да има обратен ефект върху тена ви.

Когато се прави правилно, паренето на лицето ви не само създава добро усещане, но и ползите за кожата са много: 

1. Помага с хидратацията

Има разлика между хидратиране и овлажняване на кожата ви. Когато кожата е суха ѝ липсват масло и себум, така че овлажняващите съставки за грижата ѝ могат да помогнат за попълването на тази липса. Когато кожата ви е дехидратирана обаче, това означава, че ѝ липсва вода. Всички типове кожа могат да изпитват обезводняване и следователно могат да се възползват от допълнителна хидратация.

Парната баня за лице предлага допълнителен метод за осигуряване на допълнителна вода за кожата, от която тя се нуждае, за да остане плътна и хидратирана.

2. По-добра абсорбация на продуктите

Естетикът Стефани Дилиберто споделя с Cleveland Clinic, че паренето на лицето прави кожата по-пропусклива, което помага за усвояването на продуктите. „Чрез хидратиране на кожата, процедурата помага и за увеличаване на активните съставки, приложени локално веднага след нея“, потвърждава д-р Кинг пред InStyle. Активните съставки като ретинол или витамин С могат да проникнат по-добре и да станат по-ефективни.

Източник: Tialoto.bg 

Източник: https://www.dnes.bg/……………….


image0 (9K)