Пеевски обвини Христо Иванов, че иска контрол над прокуратурата

Пеевски обвини Христо Иванов, че иска контрол над прокуратурата
Пеевски обвини Христо Иванов, че иска контрол над прокуратурата

Снимка: БГНЕС

Председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски обвини Христо Иванов от ДБ, че иска да вземе прокуратурата.

Още по темата

21 фев 2024 10:10

93

„Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Делкането да бъде сигурен как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран ортакът му Андрей Янкулов от неговия Антикорупционен фонд за главен прокурор и за зам.-главен прокурор Сава Петров. Христо Иванов и олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Битката е за КОНПИ и прокуратурата. Олигархията иска да овладее държавата“, заяви Пеевски.

Според него съвместната работа между ГЕРБ, ПП-ДБ и ДПС за промените в Конституцията е била успешна.

„Сега ще ми казва, че пак ще извади темата „ДПС“. ДПС крепи това правителство девет месеца. Маските паднаха, Христо, приятелю мой“, скочи той.

Пеевски, както и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, упрекнаха депутатите от ПП-ДБ, които отказаха по-рано днес парламентът да обсъди решението за процедурата за избора на строител на двата нови блока в АЕЦ „Козлодуй“.

„В залата се случи нещо нечувано, изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят в момента проекта на „Уестингхаус“ за ядрена централа заради Свилен Спасов, агента на Държавна сигурност, лично посочен от тях в борда на това дружество“, каза Делян Пеевски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)