Перфектната половинка – има ли съвместимост между вас според зодията?

Любовта може би е най-объркващото, но и най-красиво чувство, което изпитваме в живота си. Но дали любовният ни живот е предопределен от звездите? Истината е, че не може да се каже само на базата на слънчевия ви знак и този на вашия партньор (или евентуален бъдещ партньор) дали двамата сте съвместими и дали ще създадете тази единствена по рода си връзка, която да ви осигури бъдеще, изпълнено с щастие и удовлетворение. Въпреки това, астрологията и хороскопите имат за цел да насочат всички зодиакални знаци към правилния път, а именно към откриването на истинската любов. Така че, ако си имате кандидат-гадже или сте обвързани отскоро, може би ще искате да разберете повече за това какво казват астролозите за зодиакалната съвместимост.

Има няколко вида съвместимост, базирани на зодиакалните знаци, а ето и кои са те:

1. Между съседни знаци

Първият тип съвместимост е между съседни зодии – Овен – Риби, Овен – Телец, Телец – Близнаци, Близнаци – Рак и т. н. Между хората от тези знаци обикновено има сериозни различия и връзката им често е почти невъзможна или поне много предизвикателна. При този тип двойки обикновено единият партньор винаги се опитва да доминира напълно над другия и така той смазва напълно личните интереси и потенциал на своя любим човек. В резултат на това вторият не се чувства удовлетворен и щастлив в тези отношения. Тук отношенията обикновено са пламенни, със силна сексуална енергия, но лесно преминават от любов към омраза.

2. Между знаци в секстил (през един знак)

Например Козирог с Риби или със Скорпион, Овен с Водолей или с Близнаци, Телец с Рак или с Риби и т. н.

Лесно и приятно ще ви бъде, ако имате връзка с човек, който е на две зодии разстояние от вас. Вашите знаци винаги са от съвместими „елементи“ (например ако половинката ви е воден знак, то вие сте земен знак, като и двата носят или „женска“ или „мъжка“ енергия), което е чудесно. Вероятно ще имате подобни ценности и нагласи относно политиката, отглеждането на деца, съпружеския живот, какви филми да гледате и т. н. Приятелството и комуникацията са отличителните белези на този аспект. По-скоро тук проблемът е поддържането на секси искрата жива, защото хората от тези знаци като че ли са по-подходящи за приятели.

3. Между огъня и въздуха, земята и водата

Комбинацията от огнени знаци (Овен, Лъв, Стрелец) с въздушни знаци (Близнаци, Везни и Водолей), които носят мъжка енергия, както и от земни знаци (Телец, Дева и Козирог) с водни знаци (Рак, Скорпион и Риби), които пък носят женска енергия, е една от най-успешните видове астрологична съвместимост според астролозите. Личностите от тези зодии, които се делят от три знака, се вдъхновяват взаимно, винаги се подкрепят, интересите и подходът им към житейските ситуации почти съвпадат. Проблемите възникват поради факта, че единият партньор често е по-доминиращ от другия.

4. Между противоположни знаци

Това са знаците, които лежат един срещу друг на астрологичното колело: Овен – Везни, Телец – Скорпион, Близнаци – Стрелец, Рак – Козирог, Лъв – Водолей и Дева – Риби.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)