НАЙ-НОВИ:

Петима български спортисти ще участват в Токио в понеделник

Леката атлетика и борбата бележат българското участие на Олимпийските игри в Токио в понеделник, 2 август.

Общо петима родни състезатели ще представят България в 10-ия ден от Игрите, съобщава БНТ цитиран от ЗАРАТА.

Неостаряващата Ивет Лалова-Колио ще се излезе за пети път в своята кариера под петте кръга, когато утре рано сутрин стартират сериите на 200 метра.

37-годишната Лалов завърши 8-ма в дисциплината преди пет години в Рио де Жанейро и сега целта и ще бъде отново влизане във финал. В името на това постижение, тя дори реши да спести сили и пропусна спринта на 100 метра.

Утре сутрин, в 5.02 часа, Ивет ще бяга в петата серия на 200 метра в трети коридор. До нея ще бъде бронзовата медалистка на 100 метра Шерика Джаксън от Ямайка.

Преди това, в третата серия от 4.46 часа ще стартира и другата ни представителка в дисциплината Инна Ефтимова, която вече участва на 100 метра.

Двете българки ще търсят попадане сред първите три, което ще означава автоматично класиране за 1/2 финалите в дисциплината. Напред ще продължат също така и трите най-бързи спринтьорки, които са останали извън призовата тройка в серията си.

Около 6.00 часа сутринта ще бъде даден старт и на българското участие в борбата с натурализирания грузинец Айк Мнацаканян. Представителят ни в категория до 77 кг на класически стил ще излезе на тепиха срещу хърватина Бозо Старчевич, бронзов медалист от Европейското първенство през 2013-та.

Приблизително към 6.45 часа в центъра „Макухари Месе“ ще се появи и другият ни участник при класиците Кирил Милов за двубоя си в категория до 97 кг. Негов съперник в 1/8 финалите ще бъде бронзовият медалист от Игрите в Рио Дженк Илдем от Турция.

Четвърт час по-късно, около 7.00 часа, очакваме и Мими Христова, в категория до 68 кг, да даде старт на участието ни в женската борба. Първото препятствие пред нея е Меерим Жуманазарова от Киргизстан. ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-нови
Left Menu Icon