Петков: България не е зависима, можем да си отстояваме интересите и имаме опции

Премиерът Кирил Петков даде допълнителна яснота за това кога ще пристигнат корабите с американски втечнен газ. Министър-председателят призова хората за спокойствие, защото не е време за избори.

Петков отново обеща цената на втечнения газ от САЩ да не е по-висока от тази на „Газпром”. А с визитата отвъд Океана е показал, че можем да бъдем независими от Русия. „За нас беше важно цената да е равна или по добра от тази на „Газпром”. Защото исках да докажа, че България не е зависима, можем да си отстояваме интересите и имаме опции”, коментира Петков пред Нова тв.

Двата танкера с втечнен газ пристигали съответно на 8 и на 23 юни. Премиерът обаче не каза с коя американска компания е подписан договорът.

Петков коментира и темата за политическото и социално напрежение в момента. Според Петков отчасти то е заради бившите управляващи, но сега не било време за избори.

Има едни хора, които са крали пари във времето. Те имат срок това правителство да падне преди те да бъдат хванати от европрокуратерата, защото знаем, че тя изисква трима европейски прокурори да разгледат едно дело и да се отвори досъдебно производство. Тази стъпка е мината за доста хора, включително от предишните управляващи. И те знаят, че имат между 3 и 6 месеца”, заяви Петков.

И с такъв аргумент, премиерът поиска успокояване в обществото.

„Явно това правителство набира скорост и хората просто трябва леко да се успокоят.Повечето хора разбират, че следващи избори сега и да вкараме държавата в още един хаос по време на война, е не само безсмислено, ами и много вредно”, обясни министър-председателят.

На фона на този призив обаче напрежението в коалицията продължава да тлее.

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 82 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!