Петър Колев подаде оставка след два дни начело на Берое

 

Старши треньорът на Берое  Петър Колев  подаде оставка веднага след мача с Монтана (1:1), който беше негов дебютен и по всичко изглежда последен, научи ЗАРАТА.

image0 (9K)

„Един труден мач срещу противник, който се бори за своето оцеляване. Започнахме нервно мача. Допуснахме неточности в защита – стари слабости. В крайна сметка като желание и като мотивация и някои чисто футболни елементи от играта се представихме добре на фона на всичко това, което се случи преди няколко дни“ започна Колев.

„Благодарение на ръководството на Берое късната вечер след раздялата на треньорския щаб с Берое аз получих предложение да остана и уверение, че ще имам по-дългосрочна перспектива. Тези 72 часа насам бяха най-тежките в живота ми. За много кратко време трябваше да взема много трудни решения. Опитах да взема съвет от всички, претеглих всички неща, но явно виждам, че не съм се справил. В тези 3 дни съм спал 4-5 часа. Изключително ми е трудно да говоря сега. Искам да благодаря на ръководството на Берое.

В Берое приключих футболната си кариера. Играх най-дълго през живота си, а след това ми даде шанс да започна треньорска кариера. Година след това, 11 години назад, Димитър Димитров ме взе в Саудитска арабия. После бяхме в Черноморец с още един млад помощник Георги Чиликов. Идеята на всичко това беше ние да черпим опит от извора. Да се учим покрай него, да набираме необходимите знания. Димитър Димитров е институция в българския футбол и за всеки млад човек е предизвикателство да работи с него. Идеята на всичко това бе един ден да се случат нещата, които се случиха преди два дни. През тези години бях навсякъде с него. Където ме беше поискал, бях там. Когато и където имаше нужда също бях там. Много научих от него, много взех от него, но не съм дал малко. Бил съм с него и на -30 и +50 градуса. На много ветровито и много сенчесто. Имали сме трудности, имали сме успехи. Много пъти сме обсъждали нещо такова, обсъждали сме начините, по които може да се случи. Един от тези начини е този, който стана в четвъртък. Получих първоначалното му „Да“, след обстоен разговор с ръководството и някои други дългосрочни уверения.

Ако забелязвате стартовия състав и групата за мача. В него липсваше един играч. Той е един от най-добрите. Ако сме мислил само този мач или класиране в топ 6, той щеше да е на терена. Проведох разговор с него и му казах, че има неща, които трябва да асимилира и да ги погледни от страни. Това като факт, че съм мислил в дългосрочен план за Берое.

Получих подкрепата на много приятели и близки мой хора, на моето семейство. Трябваше ми една благословия от един човек. Той ми е дал почти всичко във футбола, научил ме е на много неща. Това е първият и последен път, в който може да получавам шанс да съм старши треньор на клуб като Берое. Благодаря на ръководството, защото Берое е един висок трамплин и старт за една треньорска кариера.

За Димитър Димитров знам какво му е в душата в момента. Знам и какво става около него. Знам и какво чува, знам и че има много хора, които се радват, говорят и затова обявих и на футболистите в съблекалнята, че от днес аз не съм старши треньор на отбора. Може би съм част от нещо старо, което има връзка с представянето на отбора до сега. Като част от това нещо трябва да си поема отговорността. Това означава, че не получих благословията от човека, за който казах. Това е повече от всичко. За мен всичко, което бих направил в Берое, ще означава предателство. Искам да се прибера в къщи. Главата ми да е чиста, а душата свободна. Може това да е последното предложение за работа, може и да не е. Това не е най-важното, има и по-важни неща в живота“, заяви Петър Колев.

(Visited 4 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!