Пет бензиностанции са запечатани след проверка

Пет бензиностанции са били запечатани заради сериозни нарушения, открити през последната седмица. Проверките са съвместни на Агенция „Митници“, МВР, НАП и Българския институт по метрология през изминалата седмица. И петте обекта, които се намират на територията на Перник, Драгичево, Свиленград и Бургас, са запечатани, а за част от нарушенията са образувани досъдебни производства.

В една от бензиностанциите са открити монтирани допълнителни устройства към фискалния апарат на обекта. По този начин е било възможно подаването на некоректна информация за извършените доставки, наличните и проточените количества горива към НАП. В друга бензиностанция пък са открити неодобрен тип колонки.

Служителите на НАП, отговорни за принудителното събиране на данъчни дългове, са иззели наличните парични средства в два от обектите, заради непогасени данъчни дългове. От три от бензиностанциите инспекторите са иззели гориво, заради нарушения на акцизното законодателство. Задържани са общо над 14 000 литра гориво.

Общо 35 495 литра дизелово гориво е задържала митническа мобилна група при проверка на стопански двор в района на София. Проверката е извършена на 8 ноември, съобщават от Агенция „Митници”.

Митническите служители установили, че в двора са паркирани три цистерни, собственост на две търговски дружества, едното от които притежава и обекти за търговия на дребно. В цистерните са открити съответно от 2000 литра, 3700 литра и близо 30 000 литра. За тези количества не са били представени документи по Закона за акцизите и данъчните складове. Взети са проби за лабораторен анализ.

При друг случай, отново екип на митническа мобилна група е задържал близо 6400 литра дизелово гориво и бензин без документи за платен акциз при проверка на два микробуса и три бензиностанции.

На 2 ноември на главен път Е-79 в района на село Драгичево посока Перник, екип на митническа мобилна група спира за „роуд стоп“ проверка два микробуса с българска регистрация. В багажното отделение на микробусите са открити по два еднотонни ПВЦ съдове, пълни с по около 700 литра дизелово гориво. Съдовете са били снабдени с монтирана помпа с пистолет. За откритото общо 1460 л. дизелово гориво шофьорите са представили документи, които в последствие, след лабораторен анализ, е установено, че не са съотносими към превозваното гориво. Митническите служители извършили проверки и в обектите, от които по документи е закупено горивото, както и в трети обект, стопанисван от същото дружество. При последвалите проверки в трите обекта са открити общо 4900 литра бензин без документи. Горивата са задържани. Работата по случая продължава.

При друга проверка на бензиностанция в района на Свиленград, извършена в същия период, митнически служители от митница Пловдив и митническа мобилна група установяват 9240 литра гориво, предимно дизел, без документи по Закона за акцизите и данъчните складове, съобщиха от Агенция „Митници“

http://BNews.bg

(Visited 7 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.