Пешеходка загина, друга е със счупена ръка, след като бяха ударени от коли в Стара Загора

Пешеходка загина, друга е със счупена ръка, след като бяха ударени от коли в Стара Загора – на ул. „Поп Минчо Кънчев“ и на бул. „Славянски“

На 07.08.2020 г., около 09:20 ч., в гр. Стара Загора, на ул. „Поп Минчо Кънчев“, при движение на заден ход л.а. „Ауди“, управялван от 35-годишния водач, е блъснал движеща се по пътното платно 83-годишна пешеходка. В следствие на настъпилото ПТП жената е получила политравма, откарана е за лечение в УМБАЛ – Стара Загора, където по-късно е починала.
Водачът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, като пробите са отрицателни. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл. 343 от НК.

На 07.08.2020 г., около 09:15 ч., в гр. Стара Загора, на паркинг северно от платното за движение на бул. „Славянски“, на заден ход, се е движил т.а. „Мерцедес“, управляван от 23-годишен мъж, при което същият блъснал 76-годишна пешеходка, която се намирала зад автомобила. В следствие на настъпилото ПТП жената е получила фрактура на лявата ръка. Обслужена е в ЦСМП – Стара Загора и освободена, без опасност за живота.
Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като резултатът е отрицателен. В ОДМВР – Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.343 от НК.

(Visited 2 times, 1 visits today)

image0 (9K)