Пламен Димитров: Заплатите да се индексират с инфлацията

Пламен Димитров: Заплатите да се индексират с инфлацията
Пламен Димитров: Заплатите да се индексират с инфлацията

Снимка: архив, БГНЕС

Всички заплати трябва да бъдат индексирани или компенсирани с инфлацията, 15-20 процента увеличение на годишна база, това трябва да стане и в публичния сектор. Малката кошница – стоки, които купуваме всеки ден е пораснала с 45 процента. Нуждите на хората и бизнеса са крещящи, заяви пред БНТ президентът на КНСБ Пламен Димитров.

Още по темата

11 ное 2022 10:51

66

По думите му по разчети на финансовия министър увеличението на минималната работна заплата би трябвало да струва около 700 милиона лева на годишна база и това трябва да се види в бюджета, а него го няма.

„На ход е бюджетната комисия. Удължаването на бюджета за 2022 година е грешен подход, да не кажа, че е на ръба на Конституцията“, допълни Пламен Димитров.

Според него дефицитът няма да попречи на България да влезе в еврозоната.

„Данъчната политика трябва да бъде преразгледана“, добави Пламен Димитров и уточни, че намалението на ДДС не трябва да става на парче. „Хлябът и брашното не се намалиха драстично, като се направиха на нулеви ставки“, поясни Димитров. Президентът на КНСБ заяви още, че пазарът трябва да бъде регулиран с цел да има по-малък ръст на цените.
 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)