Племенникът на Гала застрелян от полицията в САЩ

Племенникът на телевизионната водеща Гала – Георги Пенев, е бил застрелян от полицай в американското градче Фредония на 10 декември. Информацията бе потвърдена от сестрата на убития и племенница на водещата Мария Пенева. Георги и Мария са две от трите деца на брата на Гала – Петър Пенев, който от много години живее в САЩ.

Момичето публикува апел в страницата www.gofundme.com за събиране на средства за погребението и разходите за адвокат.

„Бях събудена в 2 ч. през нощта на 11 декември от звъна на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев, е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от Фредония в понеделник, 10 декември в 1.30 ч. Полицаят няма да бъде обвинен в нищо. Джордж имаше най-голямото сърце още от малък. Той обичаше нашата братовчедка Мари (това е името на дъщерята на Гала – бел. ред.) толкова много, че когато родителите ни му казали, че ще има малка сестричка, той бил толкова развълнуван, че настоял да кръстят и мен Мари“, пише Мария Пенева, предаде Дир. бг.

От полицията в Бъфало съобщиха, че на 10 декември униформени служители се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. „Либърти“ в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Когато той излязъл от къщата и тръгнал срещу полицаите, размахвайки нож, те видяли, че по тялото му има прорезни рани. Младият мъж атакувал полицаите, при което единият от тях – с над 15-годишен стаж, му извикал на спре. След неподчинението му, полицаят стрелял и убил на място Георги.

Мария Пенева написа в профила си във Фейсбук, че на 22 декември ще има заупокойна служба в памет на брат й в църква в предградие на Чикаго.


image0 (9K)