Повдигнаха обвинения за насилието над лекарка в Шумен

Районната прокуратура в Шумен привлече към наказателна отговорност мъж и жена от село Каспичан, които нападнали, обиждали и заплашвали дежурен лекар в Център за спешна помощ в града, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

С.Р. и М.Р. са обвинени в едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. На 28-годишната жена е повдигнато обвинение и за това, че е причинила лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицинския специалист при изпълнение на служебните му задължения.

image0 (9K)

Още по темата

5 авг 2022 09:51

74

Бързото производство е започнато на 2 август. Около 2:30 часа в Центъра за спешна помощ при Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен пристигнали група граждани, които не се чувствали добре и имали симптоми на хранително отравяне. Предишният ден всички те били гости на сватбено тържество.

Дежурният лекар започнал да преглежда един по един пристигналите. Мъжът и младата жена се намесили в работата на медика, като настоявали детето им да бъде прегледано по-бързо.

Според правилата на болничното заведение, тъй като ставало въпрос за малко дете, следвало да бъде направена задължителна консултация с педиатър. Дежурният лекар незабавно поискал такава, но се налагало изчакване на специалиста.

Това разгневило родителите на детето и двамата започнали да крещят и обиждат младата лекарка. Стигнало се до отправяне на закани за убийство от тяхна страна, а 28-годишната майка на детето си позволила физическо посегателство над медика – хванала я за врата и започнала да я души.

На място пръв се отзовава служител по охраната на болничното заведение, който прекратил сблъсъка. Пристига и полицейски екип. Докато се изяснява ситуацията, родителите, заедно със своето дете, напуснали болницата и били открити по-късно.

Работата по случая продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен.

https://www.dnes.bg/…..

(Visited 59 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!