НАЙ-НОВИ:

Погазване на противоепидемичните мерки в петзвезден хотел в Банско

Погазване на противоепидемичните мерки в петзвезден хотел в Банско показа журналистка във Фейсбук страницата си. Става въпрос за луксозния „Лъки“ апартхотел, който е собственост на бизнесмена и шеф на Асоциацията по рециклиране Борислав Малинов.

Ивета Чернева публикува скандални снимки от собственото си посещение на иначе помпозната почивна станция, от които се вижда, че трите „Д“ (дистанция, дезинфекция и дисциплина) изобщо не се спазват.

Посетителите в спа центъра и басейна са легнали кърпа до кърпа, маски не поставят нито клиентите, нито персонала, а пръскането с препарати става само в определени часове, а не както е по разпоредбите – след всяка смяна на шезлонга.

В заповедта на здравния министър в оставка проф. Костадин Ангелов изрично пише, че посещенията в самостоятелните и прилежащите към места за настаняване балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове се допуска при използване на не повече от 50% от капацитета им. Това обаче и с просто око не се спазва във въпросния хотел.

Нещо повече, журналистката се е опитала да се свърже със собственика на сградата, но е била грубо отпратена от негови служители.

източник www.dunavmost.com Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови