Полицаи протестираха с искане за по-високи заплати

Десетки полицаи от различни управления в страната се събраха на площад „Княз Александър I“ в столицата на протест, съобщи БТА. Те настояват за увеличение на заплатите в системата на МВР с 30 процента. Според бюджета за следваща година обаче заплатите на полицейските служители ще бъдат увеличени с 15 на сто.

Председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов каза, че освен по-високи заплати, полицаите искат и реформа във ведомството. По думите му МВР е най-нереформираното ведомство в страната. “Нямаше равностойни преговори с ръководството на МВР. Имаше срещи, на които ни запознаваха какво са решили”, каза той.

Протестиращите съобщиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени, ще инициират и други, различни по форма и вид прояви. По същото се проведе и контрапротест, организиран от националната инициатива „Системата ни убива“.

image0 (9K)

„Поради недопустимо поведение, неадекватни действия, бездействия, обиди от страна на полицаите към протестиращите, включително и използването на физическа сила, продиктувана от озлобяване, решихме да организираме контрапротест“, се казва в съобщение на инициативата, цитирано от БНР. Двата протеста се оказаха за кратко разделени от полицейски кордон.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

(Visited 7 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!