Полицията влезе в склада, където има тонове с храни на партия ДОСТ

Полиция влезе в склада в Кърджали, където има тонове с храни за купуване на гласове, предаде от мястото на напрежението репортер на 24rodopi.com. Отведени в полицейското управление са лица, ангажирани в купуването на гласове.

Както вече писахме, преди минути бусове влязоха в склад в квартал „Студен кладенец“ (бившият Винпром – б. р.), за да бъдат натоварени 600 пакета с храни с логото на партия „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ и номера на бюлетината. Същите трябваше да бъдат раздадени в няколко кърджалийски села в ранния следобед днес.

По информация на 24rodopi.com, грандиозен скандал върви в партия „Демократи за отговорност, справедливост и толерантност“ (ДОСТ) в Кърджали след снощното раздаване на предизборни пакети с храни. Това разкриха  партийни активисти, които са на път да напускат партията след съмненията, че „3-4 души крадат от парите за изборите“.
Снощи в 19.00 часа пред ресторант „Ориентал“ партия ДОСТ раздаваше пакети с храни, което предизвика оживление в най-големия кърджалийски квартал. Научили за безплатните продукти, жени идваха пред ресторанта, взимаха пакетите, с логото на ДОСТ и номера на бюлетината за изборите на 26 март върху тях, и си тръгваха. Някои се върнаха повторно.
„Защо след като г-н Азис от Анкара ни праща по 16 евро за пакет, тази вечер раздадохме пакети, в които има храни само за 12,85 лева. В село Рудина днес дадохме 100 пакета, там също е нямало за около 15 лева и то на цени в магазина. Кой отклонява парите и за какво“, гневял се един от активистите в кърджалийския офис на ДОСТ.
На въпрос  „Кой е този г-н Азис, който праща парите от Анкара в Кърджали?“, активистите посочват, че става дума за депутат в Меджлиса, който често посещава регион Кърджали.

Източник: 24rodopi.com


image0 (9K)