Полицията обяви атаката в „Лондон бридж“ за терористичен акт

Полицията в британската столица обяви нападението с нож на „Лондон бридж“ за „терористичен инцидент“, предаде Асошиейтед.

Заместник-началникът на лондонската полиция Нийл Басу каза, че заподозреният извършител е бил застрелян от силите на реда и че е носел фалшив пояс с експлозиви. Полицията съобщи за няколко намушкани при нападението, но за момента не се знае какъв е броят на пострадалите и колко тежко са ранени.

Метро станцията в района на „Лондон бридж“ остава затворена. Мерките за сигурност в Лондон са засилени. Премиерът Борис Джонсън посети мястото на инцидента и благодари на полицията и на медицинските екипи за усилията им, съобщи БНТ.

Видеоклипове и снимки в „Туитър“ показаха вчера няколко полицейски коли и автобуси на моста и голям камион на пътното платно. На друг клип, заснет отвисоко от другата страна, се виждаше как трима полицаи се отдалечават от човек, който лежи на паважа.

Полицията застреля нападател в центъра на Лондон, има ранени

От полицията съобщиха, че сигналът за нападение с нож в заведение близо до моста е получен в 13,58 ч. „Един мъж е задържан от полицията. Смятаме, че няколко души са ранени“, се казва в съобщението. Според „Скай нюз“ един човек е бил застрелян. На мястото има линейки и медицински екипи, допълни АП.


image0 (9K)