Помните я, нали? Актрисата от „Завинаги“, изнесла на гърба си комедийната част в сериала

Вероятно се усмихвате при спомена за, меко казано, нестандартната леля Санем в турския хит по bTV „Завинаги“? – припомня ЗАРАТА.

Актрисата Неслихан Йелдан е позната на българските зрителите и като коварната Нил в излъчваната по NOVA мелодрама „Цвете от Изтока“.

Тя е на 52 и е родена на 25 февруари 1969 г. в Истанбул.

Неслихан следва в катедра „Театър“ на Държавната консерватория, а през 1995 г. започва активната си актьорска кариера. Участва в редица хитови сериали, сред които и излъчените у нас „Мечтатели“, „Север Юг“ и „Сезонът на черешите“. Има син.

Довечера в „Завинаги“: Ах, защо това не е истина, а е само сънят на Санем

За пътя си до момента тя казва следното:

Винаги съм минавала по трънливи пътеки. Но най ми харесва да се насладя на успеха, който идва след поредица от препятствия. Още когато бях приета в университета в Анкара и семейството не ми позволи да уча, усетих горчилката на живота. Сега осъзнавам, че това е било шанс – именно тогава се насочих към актьорското майсторство и реших да кандидатствам, като преди това въобще не бях и помисляла да ставам актриса.

Неслихан е била приета Английска филология. На теста по английски имала 73 точки от 75 максимални. Семейството ѝ са 8-мо поколение жители на Истанбул и са много горди, казва тя. Но сега била щастлива, защото ако е завършила образованието си, по-скоро щяла бъде стюардеса и да обикаля някъде по света.

Никога не е получавала нищо наготово и не иска да възпитавам сина си в разхищение. Но пък ще го подкрепи, ако иска да стане актьор и ще направи всичко по силите си, за да постигне това, което желае, не както е била отритната тя от семейството си. Майка ѝ признала успеха на дъщеря си едва преди няколко години.

За амбициите си актрисата споделя:

Бях по-амбициозна, когато бях по-млада. По-ревнива, по-страстна. Но когато годините напреднат, всичко се променя. Животът сякаш се забавя. Моят приоритет всъщност сега е да бъда достоен човек. След това идва майчинството и актьорството.

Какво не е в състояние да изтърпи?

Тези, които лъжат и не се подчиняват на правилата. Трафикът пък е нещото, което може да ме убие. Обичам града си, но това забързано ежедневие наистина ми влияе зле. Затова и откакто се отделих от родителите си, живея винаги в морските части на Истанбул. Само за година и половина ми се наложи да пребивавам в един от оживените квартали и щях да полудея. Обичам да се разхождам по улиците с малките кафенета и бутици.

Има ли разлика за актрисата между драмата и комедията?

Правила съм и двете по равно, казва Неслихан. Наскоро споделих на мои близки, че се моля следващата ми роля да е драматична, защото буквално изнесох на гърба си комедийната част в сериала „Завинаги“. Но пък е страхотно чувството, когато прочета, че съм успяла да усмихна някого с превъплъщението си в тази луда Санем. Иначе играя страхотни драматични персонажи в театъра.


image0 (9K)