„В помощ на американския народ“. Конгресът на САЩ одобри 900 млрд. долара за борба с кризата

Републиканците и демократите в Конгреса на САЩ се договориха за пакет от спасителни мерки в размер на 900 милиарда долара. Икономиката на страната пострада сериозно заради кризата, предизвикана от коронавирусната пандемия.

„Лидерите на Сената и Камарата на представителите стигнаха до окончателно споразумение, което ще бъде още един важен пакет от спасителни мерки в помощ на американския народ в размер на близо 900 млрд. долара“, каза в неделя лидерът на републиканското мнозинство в Сената Мич Макконъл, цитиран от Франс прес.

До съгласието се стигна след като беше преодоляна последната пречка – спорът за кредитните пълномощия на Федералния резерв, който играе ролята на централна банка на САЩ, отбеляза Ройтерс.

Това ще бъде вторият пакет от икономически стимули в американската история след предишния от 2,3 трилиона долара, гласуван през март.

Американците бяха най-засегнати от заразата досега, като жертвите са вече общо над 295 хил., а заразените са близо 16 млн. Заради ограничителните мерки срещу разпространението на вируса бизнесът пострада, а безработицата в страната значително се увеличи.

Източник: www.svobodnaevropa.bg Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036.

 

(Visited 5 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!