Поне 75, сред които кандидат за депутат, убити при атаки срещу предизборни митинги в Пакистан

Най-малко 75 души, сред които и политик, бяха убити днес при две отделни терористични атаки срещу предизборни митинги в Пакистан, в най-смъртоносния ден в страната от няколко месеца насам, предаде ДПА.

[ad id=“225664″]

„Около 70 души загинаха, когато атентатор самоубиец се взриви на предизборен митинг в югозападната провинция Белуджистан“, каза вътрешният министър на провинцията Хайдер Али, цитира БТА.

Навабзада Сирадж Райзани – кандидат за депутат в провинциалното събрание, е сред жертвите, потвърдиха от семейството му.

Районът на Мастунг се смята за крепост на екстремистката групировка „Ислямска държава“. Бунтовници от антишиитската милиция Лашкар е Джангви също са активни в региона.

Най-малко 120 ранени са настанени в болници в Куета, каза полицейският служител Имран Хан пред ДПА.
Това нападение е най-смъртоносното в Пакистан за годината и беше извършено само часове след като крайпътна бомба уби петима в Северозападен Пакистан, каза началникът на местната полиция Хурам Рашид.

[ad id=“263680″]

Парламентарните избори в Пакистан са насрочени на 25 юли. Има опасения, че с наближаването на изборния ден насилието ще ескалира.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)