По около 10 часа чакат камиони, за да преминат „Дунав мост“ 2

По около 10 часа чакат камиони, за да преминат "Дунав мост" 2

Снимка: БГНЕС

Отново километрични опашки от тирове се образуват на оковръстния път на Видин. Причината според водачите е задължителното преминаване през кантарите на граничния пункт на Дунав мост 2 и недостатъчно бързата работа на граничните служители.

„Чакам вече два часа, но имам още минимум 8 часа, докато премина моста. Много бавно се работи, когато решат, могат да я изчистят тази опашка, когато не решат – не. Всичко е от организацията и работата… 8-9 часа ще чакам тук. Всичко е заради кантарите, които сега ги направиха – бюрокрация, „златната кокошка“ не може да я махнат. Махнат ли кантарите, ще върви бързо. Преди няколко седмици разделиха преминаването през кантарите на Европейски съюз и Турция, тогава опашки нямаше. Но сега върнаха старото положение, задължиха всички, дори и малките камиони, да минават през тях и вижте какво стана“, обясни шофьор пред БНР.

Според ръководителя на дружеството, което стопанисва моста при Видин-Калафат, Людмил Димитров, причината за опашките от тирове е увеличеният трафик.

„Причините са както и предишните пъти – увеличеният трафик и граничният контрол от страна на Румъния. Румънската страна отпусна допълнителни разрешителни за турски камиони и в момента целият трафик е към Дунав мост 2. Същевременно и контролът от румънските гранични власти продължава да е 100%.“, обясни той.

Заради изчакващите да преминат границата камиони движението по част от околовръстния път на Видин се осъществява двупосочно в едното платно.


 

https://www.dnes.bg/………….

(Visited 14 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!