ПП-ДБ поиска оставката на МВР шефа Калин Стоянов заради погрома

ПП-ДБ поиска оставката на МВР шефа Калин Стоянов заради погрома
ПП-ДБ поиска оставката на МВР шефа Калин Стоянов заради погрома

ПП-ДБ поискаха оставката на вътрешния министър Калин Стоянов заради полицейското насилия по време на протеста снощи в София.

„Ясно се обявяваме за оставката на Боби Михайлов. Този човек трябва да си тръгне максимално бързо, но искаме и оставката на Калин Стоянов, защото това което видяхме е недопустимо и не може хора да бъдат пребивани в задавения“, отсече Кирил Петков от името на ПГ на ПП-ДБ.

Още по темата

17 ное 2023 08:24

165

16 ное 2023 22:49

150

Атанас Атанасов допълни, че цялата общественост видя проявената жестокост от определени служители на МВР, което означава, че от оперативна гледна точка не е била създадена нужната организация на струките на МВР за опазването на обществения ред.

„Заради това трябва да се носи политическа отговорност“, настоя той.

Христо Иванов коментира, че от ПП-ДБ винаги при такива сцени при брутално полицейско насилие са настоявали за ясна отговорност в това число и политическа и тяхната позиция отговаря на един и същи стандарт.

„Премиерът Николай Денков ще вземе своите решения и ще и анонсира“, каза той.

Според Иванов не може да се иска от кметът на София Васил Терзиев да носи отговорност да поведението на полицаите.

„Искам да попитам кога досега кмет е поел отговорност за организацията на обществения ред, че сега да искаме отговорност от кмет на три дни при положение, че кметът няма реални правомощия, а те са на МВР“, коментира той.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)