През погледа на главния редактор: Сблъсъкът на ЕНП и консерваторите със социалисти, зелени и либерали

Живка Кехайова

Сблъсъкът на ЕНП и консерваторите със социалисти, зелени и либерали в Резолюцията за България.

Както, предполагам, е ясно – на никого не му пука точно за България и така трябва да бъде. Особено след като и на българите не им пука за България.

Резолюцията е само повод лявото и дясното в ЕП да премерят сили и влияние. Тройната коалиция леви и ултра леви отхвърлиха всички поправки, внесени от ЕНП и консерваторите. ЕНП и консерваторите – без Радан Кънев, разбира се – също гласувал срещу внесените от собствената му партия поправки, няма да подкрепят резолюцията.

И пак всички ще са победители с цената само на едно – на унижението на България!

Благодарение на социалисти, зелени и леви либерали, плюс Радан Кънев, остават текстовете да признаем македонско малцинство и ОМО „Илинден“, да не обръщаме внимание на българския Конституционен съд и да признаем Истанбулската конвенция и още благинки.

Калина Андролова го написа: „Бойко Борисов все някога ще си отиде, но няма да е заради натиск на развилнели се поддръжници на транссексуалността.
Политическата неразумност на Елена Йончева и Радан Кънев нанася имиджови вреди на България. Така и не разбраха, че етикетът „корумпирана държава“ е прост инструмент за натиск, който цели корекция на поведението на правителствата, съобразно интереси на външни фактори“. 

Водете си бележки, избиратели – да не забравите до март на кой точно България не му е по-важна от собствената му жажда за недемократично влизане във властта, или просто собствената му злоба. Е, аз ще ви напомня, но не е зле и вие да ПОМНИТЕ!

Че проблемът на българите  и демокрацията у нас е именно този – не помним! Не работим! И всеки път се вързваме на едни и същи локуми на различни месии.