През погледа на главния редактор: А́ма че кошмар

Живка Кехайова

А́ма че кошмар – не стига, че ще се биеш в Украйна, ами и руско гражданство ти дават

Очевидно дори не можем да си представим в какви условия може да живеят същества от рода „хомо сапиенс“, след като очевидно има такива, които не само приемат да бъдат пратени на заколение във войната срещу Украйна, ами на всичкото отгоре цената за това е да получат и руско гражданство – т.е. да станат граждани на една от най-ретроградните, мракобесни и буквално жестоки спрямо каквато и да ферма на свобода, държави. За последното, изменението на законодателството след нападението над Украйна, затяга въжето около врата на руските граждани с всеки следващ акт.

Та президентът на Русия Владимир Путин подписа указ за предоставяне на руско гражданство на чужденци, подписали договор с руските въоръжени сили по време на войната срещу Украйна, както и на членове на техните семейства. Договорът трябва да бъде сключен за срок от минимум една година.

Все едно да кандидатстваш, заедно със семейството си за затвор, като първото условие за сбъдването на тази „мечта“ е 1 година да стрелят по теб. В преизподнята ли живеят тези хора? Защото е ясно, че няма да получат жителство в Москва, или Петербург, пък и препитание за такива там едва ли може да се намери.

Още повече, че стратегията за сегашната фаза на войната за Украйна е да нанесе максимални загуби на окупаторите, докато Русия копира стратегията на Жуков: „човешките жертви нямат значение.

Ще взема да проверя как стоят нещата с получаването на гражданство в Северна Корея и ако и за там има кандидати, значи е време нормалният свят да обяви като задача на 21 век борбата с деволюцията на общностни групи на Земята.

 

 

 

 


image0 (9K)