НАЙ-НОВИ:

През погледа на главния редактор: БСП скочи на новите партии

Живка Кехайова

БСП скочи на новите партии. Кристиян Вигенин с фейсбук пост, а Корнелия Нинова на брифинг. Целта а атаката е ясна – да не оставят БСП без нейната лепта от фронта срещу ГЕРБ, особено преди евентуални нови избори:

Гледам Мая Манолова в bTV. Тя не можела да забрани (?!) подкрепа от БСП за „правителство на промяната“. Хората поискали „трите протестни партии“ да управляват, според представителката на едва прескочилата 4% коалиция. Хора на ИТН били на протеста и ТВ 7/8 го излъчвали, но не можа да си обърне езика и да каже, че (първи) там бяхме БСП и БСТВ. Не знам какви цели си е поставила, но ако е решила да провали единодействието срещу ГЕРБ, на прав път е. БСП няма да позволи подобно неуважение към социалистите и избирателите. Но също така имаме и здрави нерви. Съветът ми е вече да се приберат тъпаните, да се намалят децибелите, да се съсредоточим в съдържателната работа и да търсим мостове, не да заграждаме територии. Без БСП промяната не може да се случи, математически има и други опции за избора на правителство, но политически – не!

Колнелия Нинова:

Късно е, колеги, за китка. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова към колегите си от „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“ по време на брифинг в централата на партията, предаде „Фокус“, четем в 24 часа
„Пет пъти предупредихме, че моделът Борисов в момента се окопава, пет пъти подадохме ръка на новите политически субекти в Народното събрание: „Има такъв народ“, „Изправи се! Мутри вън“ и „Демократична България“ и те пет пъти я отхвърлиха.
Точно с едно действие бетонираха Борисов в един сектор – енергетиката“, каза Нинова.
Тя припомни, че миналата седмица БСП е внесла предложение за мораториум на решенията на правителството в оставка за сделки и смяна на бордове до избора на ново и че тези политически субектии са отхвърлили предложението на БСП.
„След като разбраха гафа си, започнаха да се оправдават с процедурни хватки. Сега искат да го внасят. Късно е, колеги за китка, защото ето какво се случи за един ден. Спешно на извънредни заседания се излъчиха новите бордове на енергийните дружества“, каза още Нинова. Тя изброи БЕХ, АЕЦ „Козлодуй“, „МИНПРОЕКТ“ и други.
По думите й всичко това е внесено в Агенцията по вписванията за 24 часа… За нас остава един въпрос: защо уж новите партии, които искат да се борят със статуквото, обслужиха задкулисието, вместо да се борим с него. Очаквайте утре нови факти и документи. Благодаря ви“, заключи лидерката на БСП.
Струва ми се, че не им издържаха нервите и малко рано започнаха да извиват ръце, както неизбежно щяха да го направят по-късно. А големият проблем на трите нови е, че БСП наистина е в позиция да извива ръце и не само ръце. Ще е интересно да видим могат ли да отговорят.

Коментарите са изключени.

Най-нови
Left Menu Icon