През погледа на главния редактор: Време е за анализи, не за празно надъхване

Живка Кехайова

Време е за анализи, не за празно надъхване

Чета днес, че трябвало да се попразнува тук-там някой успех с фотофиниш, или крачка, че тогава да се говорело за грешките на политическите партии. Обратното е – трябваше да се говори много, да се анализира много, да се проучва много преди самите избори, за да има реални такива, а не победи без легитимност при кошмарно ниска избирателна активност.

Трябваше да се мисли за кампании – истински, силни, носещи смислени послания (за да се поема реален ангажимент), а не при всяка следваща да си мисля, че наетите PR-и не могат да слязат по-надолу от тази и те да ме опровергават не след дълго.

Местните избори бяха толкова уродливи на места, че изтърваха комуно-фанатик да финишира за малко първи в столицата, да бъдат стъпкани и пратени в девета глуха знакови личности, с реални достойнства и заслуги към общността, заменени от почти никому неизвестни странни нови птици, да се юрнат да стават общински съветници де що има хора в градчетата, част от които не преносно, а съвсем клинично, нуждаещи се от лечение…

И гражданите не отидоха за гъби. Останаха да гледат сеир, а на места и парад на глупостта.

За което са виновни и самите граждани, но най-вече политиците. При това едва ли не всички се обявиха за победители. Не, всички загубиха – едни повече, други по-малко, а някои направо политическа перспектива. Смешно е перченето на ултра-фенове и направо унизително.

Време е за анализи – за всички. Както и за опит да се измъкнат от злободневната тиня на дребните заядки и омрази.

Предстоят прекалено интересни времена, за да ги посрещнем със слаби, невежи и безхаберни политици, неспособни за смислен разговор, да не говорим за смислени и полезни действия, особено заедно.

 

 

(Visited 120 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.