През погледа на главния редактор: Голямо шубе е явно да се седне заедно и публично на масата 

Живка Кехайова

Голямо шубе е явно да се седне заедно и публично на масата

Вчера се пошегувах в коментар под един пост, че лидерската среща, която инициира Нинова явно е само с една цел – да се разберат какви ще ги вдяват след следващите избори, защото въпросният мандат си е обречен. Шегата обаче, явно си е самата истина.

Досега Борисов бягаше от лидерска среща – то не бяха преговарящи, ръководство на парламентарна група и каква ли не друга опосредственост. И изведнъж Борисов е декларирал участието си.

Но след като 2 години Христо Иванов и Кирил Петков дивяха, че не влизал в директен разговор с тях, след като Петков нахлу неканен в телевизия, защото искал да покаже, че трябва лидерски дебат, нито единият, нито другият ще отидат на срещата утре, според информацията към момента.

И защо? Толкова ли е страшен един лидерски разговор пред публика – ама с участието на всички лидери? На всичкото отгоре поканата е от екс коалиционния партньор, с лидер екс министъра на икономиката, подписвал лично всички сделки за износ на оръжие в посока Украйна, макар и през посредници.

И едните, и другите, и третите – стига вече политическа инфантилност – сядайте си … на местата и говорете! Не съм ви карала аз да ставате политици. След като сте станали, дръжте се като такива. Шубето е грозна история при водачи в кризисна ситуация. И не – вече и грам работа няма да свърши на избори тезата кой е по-лош, нито пък тезата кой е по-добър. Основният въпрос е кой може да е реално полезен, при това точно как и в какво. На бас, че до местните избори, всичките ще го проумеете! Проумелите го след тях и без друго няма да са политици.

 

 


image0 (9K)