През погледа на главния редактор: Изглежда не друг, а БСП няма да гласува за Григорова в неделя:)

Живка Кехайова

Изглежда не друг, а БСП няма да гласува за Григорова в неделя:)

Майтапът в българското политическо пространство продължава. Както и очаквах, Борисов все пак се оказа с политическия опит да се отметне от „шегата“ си, както я нарече и заяви, че ГЕРБ ще подкрепят Терзиев, но пък заплаши ПП със съвет, на който ГЕРБ ще решава за подкрепата си за правителството, защото им писнало да търпят негативи от тази подкрепа, а в същото време и обиди от онези, които подкрепят. На ход са ПП за предложения в политическата сделка.

В същото време, както очаквах, Корнелия Нинова не можа да преживее твърденията на политолози, че и съпартийци, как се е родил нов лидер на партията столетница (вярваме, че е такава, защото вече едва крета по политическата сцена).

След като Ваня Григорова се класира за балотаж на местния вот в София, тя и лидерът на БСП направиха отделни изявление, в които избегнаха да споменат името на другата. Ваня Григорова не благодари на лидера на БСП, а на свой ред Нинова я нарече само кандидат на БСП, на който напомня да си види телефона преди публично да обявява, че Нинова не я поздравила за успеха. В своя позиция до медиите Нинова написа, че все повече говорители противопоставят Градската организация на БСП-София и Ваня Григорова срещу националното ръководство на БСП и предупреди въпросните „говорители“, че правят грешка и рискуват да провалят постигнатото през предизборната кампания: „Предупреждавам – правите грешка и ще съсипете в последните 48 часа всичко постигнато дотук. Ще навредите на Григорова. Това внушение разколебава членовете и симпатизантите на БСП. А те са 55% от всички гласували за нея“ – заплаши лидерът на БСП.

Шоуто ще е пълно – десни ще гласуват за въръл комунист, дето не знаел, чий е Крим, „на пук“, а леви – против.

В същото време се оказва, че Васил Терзиев и Ваня Григорова много искат да направят дебат помежду си, но не могат да изберат място за него. Всеки отказа предложението на другия, а днес Терзиев във фейсбук предложи трето – да няма камери и да отидат в радио. Григорова още нищо не е написала в социалната мрежа – сигурно размисля. Няма ли кой да им обясни, че ако имаш нещо смислено за казване, мястото на дебата, ако е достатъчно публично, няма значение. Ако нямаш – най-добре е не само без камери, ами и без микрофон.