През погледа на главния редактор: Не се хващайте на ефектни призиви, ако не сте сигурни какво стои зад тях

Живка Кехайова

Не се хващайте на ефектни призиви, ако не сте сигурни какво стои зад тях

И част от бизнеса ни си позволява да сече пътя на България. Визирам призива на Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), по Нова телевизия за бойкот на австрийски стоки, магазини и бензиностанции в България като форма на изнудване за приемането ни в Шенген.

Бих го приела за емоционално преиграване, ако не си спомням много добре ултра прорусийските, т.е. пропутински твърдения на същия този бизнес лидер съвсем до неотдавна и рисуваните от него апокалиптични картини за България без „безценния“ руски газ в безпрецедентно единомислие с Ваня Григорова. Спомних си също, че едрият наш капиталист е бил и сътрудник на ДС.

Да, Велев непрекъснато, прекалено даже натъртва, на важността на Шенген за България и тя е факт, но с въпросния си призив цели отдалечаването й от него – може пък без да иска…

Сигурно не знае, че именно австрийският бизнес у нас се обърна официално към австрийските власти с искане те да променят становището си за България и би могъл да продължи натиска си по отношение и на приемането ни в сухопътния Шенген, още повече, че самият австрийски бизнес у нас има полза от това.

 


image0 (9K)