През погледа на главния редактор: Окончателна самоидентификация на 19 февруари

Живка Кехайова

Окончателна самоидентификация на 19 февруари направи „Възраждане“

Не че не знаехме, че в тази партия не става дума за патриотизъм по отношение на България. Точно преди евроизборите обаче, те честно се заявиха пред гроба на Апостола, заминавайки на посещение в държава, обявила България за вражеска такава, да се поклонят пред империя, направила необходимото Левски непременно да увисне на бесилото. Пречил им е неговият неистов патриотизъм и любов към българите, към бъдещата, свободна българска държава. А от документите всички знаем какво е било отношението на най-великия българин към най-упадъчната и тогава империя (смятал е, ако оцелее, да ходи да се бори за най-угнетения народ-руския), и особено към слугинажа й у нас.

Вицът в писмото им до медиите е акцентът, че били там, щото им пречел неоколониализмът. Колониална държава в новата си история България е била единствено на СССР, ма не вярвам това да са обяснили в Москва „възрожденци“.

Тъй като изненада в поведението на въпросната политическа сила няма, всъщност новината е добра, защото навремето и „Атака“ тъкмо след посещение в Москва, пак по покана на путиновата „Единна Русия“, се удави политически окончателно. Припомням заглавия: „Сидеров отведе делегация на „Атака“ в Москва часове преди евровота“, „Сидеров откри кампанията на „Атака“ в Москва и обеща излизане от НАТО“…

На него му дадоха поне орден „Звезда на отечеството“ (руското, разбира се). На Костадинов кога?

Важно е наистина да е ясно кой, кой е. Защото бъларинът – и най-невежият, и най-заспалият, и най-огорченият от живота, властта и света, може в озлобленето си да преглътне очевидно долнопробна политическа пропаганда и дори да я повтаря, но в мнозинството си не е паднал до там да преглътне поредното предателство към Левски от поредните му предатели.


image0 (9K)