През погледа на главния редактор: Пеевски ли трябваше да сигнализира за пробив в националната ни сигурност?

Живка Кехайова

Пеевски ли трябваше да сигнализира за пробив в националната ни сигурност?

Фиксирана върху попълването на парламентарната квота в състава на Конституционния съд, некоалицията проспа кардинален пробив в националната ни сигурност. Надявам се поне, че го е проспала – за другия възможен вариант не ми се и мисли.

Та Пеевски днес алармира за абсурдния факт – Николай Дренчев от „Възраждане“ е оглавил Комисия за контрол на службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения в Народното събрание, защото въпросната комисия е оставена на ротационен принцип.

Николай Дренчев?! Същият онзи, който на предизвикателството на Бойко Василев в „Панорама“ да каже поне едно критично нещо за Путин, след сериозно замисляне, отговори: „Не можа да направи близкриг в Украйна“.

„Възраждане“?!

Ми направо спецслужбите ни да докладват директно на Путин и без това се носят слухове и съмнения, че това се прави от някои, досега неофициално. Явно сега ще може и официално.

„Да оглавява нашите спецслужби е ужасяващ пробив в нашите спецслужби. Още днес ще изготвим промяна в правилника на НС и тази комисия да не е ротационна. Ние сме застрашени. Председателят на тази комисия има достъп до най-секретна информация в държавата и това никой не го забелязва“ – заяви Пеевски.

Надявам се предложението на ДПС да бъде гласувано моментално от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. В последна сметка те днес вече са спокойни за своите хора в КС – съдия Борислав Белазелков, издигнат от парламентарната група на ПП-ДБ и Десислава Атанасова бяха избрани за конституционни съдии с мандат от 9 години.


image0 (9K)