През погледа на главния редактор: Позволиш ли на „своите“ да се държат недостойно, позволяваш на всички

Живка Кехайова

Позволиш ли на „своите“ да се държат недостойно, позволяваш на всички

Преди ден бе позволено на българска територия, на територията на държава – член на ЕС и НАТО, да бъде извършена поредната провокация от страна на Митрофанова и руската хибридна война. Бе й позволено да чества  „Деня на защитниците на отечеството– бившия ден на съветската армия.

Вместо въпросната и антуражът й да бъдат изметени, а виновните за поредия резил да понесат отговорност, четохме наддумване кой бил по-виновен за резила – Министерство на външните работи, или кметът Терзиев, дал разрешението за свинщината да бъде чествана армия-агресор, убиваща в съседна независима държава (далеч не за първи път, но най-масово).

Е, не! Аман от фенове и фенчета. Министерство на външните работи е виновно, защото още в мига, когато е било уведомено от посолството на Русия за инициативата му, незабавно трябваше да повика Митрофанова и да й връчи нота с ясно обяснение, че у нас убийците не могат да се честват, независимо дали има властта да разрешава, или забранява. Това е достойното поведение.

В момента, в който Терзиев е получил искането на посолството на държава, за която България е вражеска, е трябвало да забрани всякакви публични мероприятия (дори да няма това право – а го има). Пък нека го съдят! Това е достойното поведение.

А достойното поведение за феновете на ПП, ДБ, ГЕРБ, СДС – е да изискват достойно поведение от политиците си на всяка цена, не да им позволяват свинщини, щото са техни – това би било достойно поведение.

И няма защо да се чудим, че гаврата с България продължава и днес, когато Митрофанова е повикана във Външно, но дори не си прави труда да отиде и праща там – някакъв, а отговорът на посолството е, че смъртта на Навални си е вътрешно руска работа, да не им се месим…

Достойното поведение в този случай е незабавно изпровождане на въпросната персона зад границите ни за неуважение на страната, в която е пратена.

Защо Митрофанова си позволява да е нагла? Защото й го позволяваме. А й го позволяваме, защото позволяваме на политиците си да се държат недостойно.

 


image0 (9K)