През погледа на главния редактор: Следизборната търговия започна днес

Живка Кехайова

Следизборната търговия започна днес

Може да завърши умно, но може и тъпо – зависи политици ли са политиците ни.

Тъпият вариант: ПП-ДБ, особено ПП – да продължат да се държат арогантно, а същото да направят и ГЕРБ, надъхани от това, че имат два пъти по-добър резултат от некоалиционния си партньор, без да вземат предвид факта, че на парламентарни избори резултатът не е идентичен с местния вот. И да вземат да гътнат правителството другата седмица.

Умният вариант: Да седнат като отговорни хора и да се разберат как да запазят правителството, включително с някои промени – и в него, и в поведението на двете преговарящи страни. ПП-ДБ отчитайки неприятната за тях изборна констатация, че ГЕРБ продължават да имат по-голяма от тяхната политическа тежест, а ГЕРБ – отчитайки, че тежестта им все пак е поолекнала и нямат сили за смислено правителство след евентуални избори и ново радево управление през това време.

Явно отчитайки сложността на ситуацията, а и явно с недоверие към търговския капацитет на преговарящите, внезапно в активната политика се завърна Доган – съвсем некоалиционният, но изглежда най-важен партньор на сегашното управление.

Надявам се, че във въпросната търговия ще се намесят и външни партньори:)

 

(Visited 23 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.