През погледа на главния редактор: E, сега вече ще стане кристално ясно кой кой е и чий слуга е

Живка Кехайова

E, сега вече ще стане кристално ясно кой кой е и чий слуга е

ПП-ДБ внася в Народното събрание законопроект, който еднозначно и кристално ясно е в полза на Българската държава и българите – а именно за връщане на санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ на България и замразяването на руски имоти у нас, собственост на санкционирани лица.

Ако законопроектът бъде гласуван и стане закон, решава най-малко два въпроса – за изпълнението на задълженията ни по отношение на въведените срещу Русия и руски граждани санкции и за връщане на суверенитета на България върху българска територия, продадена на чужда държава, въпреки забраната в Закона, българска земя да се продава на чужденци. Сторено е окончателно през май 2004 г. по време на правителството на Симеон Сакскобургготски и президента Първанов (едва ли някой поставя под съмнение причастността им и зависимостта им от изток).

Сделките започват тихомълком от 2003 година насам. Община Москва чрез своя Департамент по имуществото придобива нови и нови площи край морето. Тя започва да изкупува и да комасира масово частни имоти в курортния комплекс „Камчия“, землище на село Близнаци, община Аврен, 25 км южно от Варна – Санатoрно-оздравителен комплекс (СОК) „Камчия“ – еднолично акционерно дружество, собственост на правителството на град Москва. Дружеството е с капитал 304,2 млн. лв. Негова е територия от над 470 хиляди квадратни метра.

За сравнение, Ватикана притежава площ от 440 хиляди квадрата на италианска земя.   При придобиването на фирмата тя разполага с площ от около 30 хектара, или 300 000 кв. м. Другите имоти са закупени впоследствие от новите руски собственици, пише actualno.com.

Вносители на законопроекта ще бъдат Ивайло Мирчев и бившият правосъден министър Надежда Йорданова. 

Гласуването на законопроекта ще преброи колко точно са зависимите от Путинизма народни представители в българския парламент – т.е. националните предатели, които ще гласуват срещу интересите на България, в полза на тези на Русия.


image0 (9K)