Премиерата на „Гепи“ тази вечер по AXN

Сериалът по „Гепи“ на Гай Ричи с премиера у нас на 25 април

В началото на 2016, сценаристът, режисьор и продуцент Алекс Де Раков, започва да нахвърля идеи за сериала, като използва духа и стила на „Гепи“ на Гай Ричи, но възнамерява да разкаже една изцяло нова история, с нови герои, която се развива в днешен Лондон. Докато изгражда  образите, Де Раков е наясно с разликата между това, да поискаш от публиката да се ангажира с гледането на 10 едночасови епизода, срещу това да седне и да изгледа един 90 минутен филм: „Очевидно, телевизионното шоу базирано на „Гепи“, трябва да бъде забавно, дръзко и визуално динамично, изпълнено с измами и мошеници. Но в дългосрочен план, се нуждаете от герои, които да са достъпни, не само интересни и необичайни“, коментира той. „Така че действието в „Гепи“ се развива основно в този свят на хищници, престъпници и гангстери, но също така исках да отделя внимание на хората, взаимоотношенията между тях и семейството“.

Де Раков избира да фокусира действието на „Гепи“ върху по-младото поколение мошеници, които тепърва градят кариера в престъпния свят. Албърт Хил, Били Айърс и Чарли Кавендиш-Скот са приятели от детинство, които преживяват с помощта на дребни измами и скромните печалби от нелегалните боксови мачове на Били. Въпреки, че живеят по съвсем различен начин, общото между тях е, че и тримата са израстнали без бащи. Бащата на Албърт е банковият обирджия Вик Хил, местна легенда, който влиза в затвора с 15-годишна присъда, когато Алберт е на 10 години. Бащата на Били – ирландски пътешественик, умира в деня, в който Били се ражда. Макар, че аристократичният Чарли живее с ексцентричните си майка и баща – богати лентяи, те са негови родители само на книга.

„Албърт, Били и Чарли са от разбити семейства. Те не са кръвни братя, а братя, които сами са се избрали.“, коментира Де Раков. „Всички са повредени от средата си и всички имат проблеми. Чарли е много умен, но и много объркан. През по-голямата част от времето си се опитва да впечатли Албърт, като се прави на голям злодей, а всъщност няма общо с тази среда, той не идва оттам, а и Албърт трудно се впечатлява. От другата страна е Били, който е дясната ръка на Албърт и приема безрезервно всичко, което Албърт реши. Били има своите демони по отношение на това кой е и къде принадлежи. И Алберт е по средата на тези двамата. Той определено е водачът на групата, но като син на скандален злодей, той живее под натиска да не изложи името Хил.“

Така си живеят тримата в стремеж за по-добър живот и повече пари, но в света на „Гепи“ рано или късно някой бива жестоко изигран. Това се случва с Албърт, Били и Чарли, а в резултат Албърт планира да отвлече брониран ван пълен с пари. Те изпълняват красивата си схема перфектно с едно „малко“ изключение – открадват погрешен ван, пълен със златни кюлчета. И с този техен късмет, безкрайно неподготвено, триото се катапултира директно в престъпния свят на Лондон.

Всеки вторник от 21:50, по AXN.


image0 (9K)