Премиерът Борисов: Оглушително е мълчанието на Румен Радев за Навални

Премиерът Бойко Борисов призова президента Румен Радев да вземе отношение по ареста на лидера на руската опозиция Алексей Навални, обсъждан по време на заседанието на Европейския съвет.

По време на поредната си инспекция тази сутрин – този път в Сливница, министър-председателят заяви: „На Европейския съвет беше разгледано и задържането на опозиционния лидер в Русия Алексей Навални. На този фон са оглушителни тишината и мълчанието на президента Радев. До този момент той не се е произнесъл. Европейските депутати, а началникът на кабинета му е европейски депутат, не влязоха да се регистрират, докато се гласуваше Резолюцията на Европейския парламент за освобождаването на Навални и неговите хора.“

Премиерът бе категоричен, че не става въпрос за намеса във вътрешните работи на Руската федерация.

„Става въпрос за чисто демократичен процес – че всеки опозиционен човек или всеки, който не харесва дадено управление, има право на своя глас. Защо в България да го има, а на други места – не? Затова предлагам да чуем все пак какво президентът Радев мисли, защото и Европейският съвет, ЕП, и ЕК настояваме за незабавното освобождаване на Навални. БСП ги знаем какви са, но държавният глава е най-представителната институция и неговият глас е изключително важен“, допълни Борисов.

Бойко Борисов коментира и предстоящото разхлабване на противоепидемичните мерки. По думите му, ако нещо може да се сложи на кантар със здравето, то това е образованието.

Бойко Борисов бе придружаван от министъра на икономиката Лъчезар Борисов. Кметът на Сливница Васко Стоилков им показа обновените сгради в града.

 

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!

Left Menu Icon