Премиерът Борисов: Турция запазва 75% от парите, които получава като кандидат за Европейския съюз

Лидерите на страните от Европейския съюз са постигнали съгласие – парите, които Турция получава като кандидат за членство в Евросъюза, да бъдат намалени с 25%. Имало е държави, които са настоявали парите за южната ни съседка да бъдат напълно спрени, а преговорите с нея прекратени. Сред тях обаче не е бил премиерът Бойко Борисов, стана ясно от негово изказване пред журналисти в Брюксел.

[ad id=“255238″]

„Всички се обединихме, че Турция е най-големият ни съсед. Тя е изключително важен партньор не само за съюза, а и за този регион на света. Там – виждате, всеки ден танкове и войници влизат от една в друга област, държава, градове“, каза Борисов.

Наскоро турски военни части нахлуха отново в Сирия. Смята се, е те ще атакуват териториите, които са под контрола на кюрдите.

[ad id=“225664″]

Борисов каза, че в Брюксел е било постигнато „общо решение, което в момента да ни осигури тила и което да не ни създаде огромен конфликт в Турция“.

Erdogan enichari

В Турция продължават арестите на служители от сферата на сигурността, журналисти и интелектуалци. Все още се обсъжда връщане на смъртната присъда. Турският президент Ердоган наскоро отново направи коментар, който се тълкува като заявка за ревизия на – установените още след Първата световна война, държавни граници.

 


image0 (9K)