НАЙ-НОВИ:

Премиерът привиква шефовете на службите за сигурност, излезли в дълъг отпуск

Според вътрешния министър няма как държавата да работи с тях

Служебният премиер Стефан Янев вика шефовете на служби, които са в неплатен отпуск до есента. Очаква се това да се случи днес или утре, съобщи пред БНР служебният вицепремиер и вътрешен министър Бойко Рашков.

Отпуските им ще бъдат прекратени веднага, беше категоричен Рашков. По думите му държавата няма как да работи с тези хора, информира bTV

ДАНС, която аз дълго време наричах агенцията за държавна сигурност, извършваше престъпления във връзка с използването и прилагането на специални разузнавателни средства. Тези престъпления бяха толерирани от главния прокурор. Как ще искам, на какво основание да работя с такива хора?! Онези, които трябва да противодействат на престъпността, извършват престъпления и това са доказани факти. Те останаха ненаказани благодарение на главния прокурор, който сега са го скрили с КПКОНПИ, а другият продължава тази политика“, уточни служебният министър.

-->

От справка вчера стана ясно, че в дълъг отпуск до септември са председателите на ДАНС и ДАР. В платен и кратък отпуск и е председателят на Държавната агенция „Технически операции“ Цветан Китов. Единствено той се е отзовал на поканата в Министерския съвет, каза Рашков.

В ефира на bTV вчера служебният вътрешен министър каза, че ще се наложат още смени на ръководни кадри в МВР.

От прокуратурата отказаха коментар на думите на Рашков.

източник www.dunavmost.com ЗА ДА ПОДОБРИШ ИМУНИТЕТА СИ, ВИЖ ТУК!

Най-нови