Прецакали Гена Трайкова за шеф в Нова телевизия

След напускането си като главен редактор на новините на бТВ, Гена Трайкова се е пробвала за същата позиция в Нова ТВ, но не е била одобрена и нейното място зае Илия Дафов.

Гена се надявала да бъде назначена на поста заради дългия си опит като продуцент и шеф на новините и актуалните предавания в бТВ, но новите собственици на Нова от Юнайтед Груп са предпочели свой кадър. Засега не е ясно как ще продължи професионалния си път Трайкова и къде ще отиде да работи, защото е прекарала цялата си журналистическа кариера в бТВ. Започва в новосъздадената тогава бТВ преди 21 години, веднага щом завършва журналистика в СУ. Първо е репортер, а след това става първата водеща на централната емисия новини заедни с Венелин Петков, с когото се превърнаха в една от най-обичаните ТВ двойки.

Гена никога няма да забрави инфарктната извънредна емисия около избора на папа Бенедикт XVI през 2005. „Влязох в студиото с едно листче, на което пишеше само „9:50, бял дим, нов папа“. Като водещи имахме единствено тази информация преди емисията, която водихме с часове на живо“, разказва журналистката. От тандем на екрана, двамата с Венелин стават любовна двойка. Бурната им седмегодишна афера за малко да прерасне в брак, но се разпадна заради нейното нежелание да роди дете. Двамата обаче запазват близки отношения и вместо да градят семейство, започват да си помагат в кариерното израстване. Веднага щом слизат от екран като водещи през 2014, Венелин става шеф на дирекция „Новини, актуални предавания и спорт“. Превръща бившата си приятелка в своя дясна ръка като я назначава за главен редактор на новините. През последните 7 години всичко нв медията е зависело именно от бившето любовно дуо, пише „Галерия“.

image0 (9K)

 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!