Примамлива награда от конкурс на Евровизия за нова версия на химна

Тази година се чества седемдесетата годишнина от създаването на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU). Организацията обединява публичните телевизии и радиа в Европа и е главният организатор на най-големия музикална надпревара в света – Евровизия. За да отбележат събитието EBU организират конкурс за вдъхновяващи интерпретации на “Te Deum” на Марк-Антоан Шарпантие. Композицията е позната на телевизионните зрители като химн на Евровизия.

Момичето, което ще представи България на Евровизия 2020

Организаторите призовават кандидатстващите в конкурса да бъдат креативни и да не поставят ограничения пред себе си. Те търсят интерпретации на химна, които отразяват ценностите на Европейския съюз за радио и телевизия – разнообразие и иновативност. Не се поставят ограничения в стиловата рамка и се допускат всякакви стилове – рап, поп, опера, рок, джаз, фолк. Добре дошли са и всякакъв вид импровизации, които са различни и дръзки.

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=kZ4FCGa8CZo

Генералният директор на Европейския съюз за радио и телевизия Ноел Къран споделя: “Обществените медии предоставят стойностно, информативно и забавно съдържание за милиони хора, но за нашата годишнина предаваме творческата щафета на нашата публика.

Изтеглиха жребия и за България за участието в Евровизия 2020

Участниците трябва да качат своето видео в Инстаграм, да използват хаштаг #EBU70contest и да отбележат профила @ebu_hq. Крайният срок е 1 април, като единственото условие е лицата да имат навършени 18 години.

Победителят ще спечели 2 билета за големия финал на Евровизия 2020 на 16-и май, настаняване в хотел по време на конкурса в Ротердам и възстановяване на пътни разходи.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще се проведат на 12-и, 14-и и 16-и май и ще бъдат излъчвани пряко по БНТ 1 от 22 часа. Представителят на България Виктория ще вземе участие във втория полуфинал.

(Visited 3 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

image0 (9K)