Природозащитници създадоха приложение за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите

Български природозащитни организации създадоха приложение за подаване на сигнали за незаконни дейности в горите, съобщи БНР.

Приложението “Защити гората“ е създадено съвместно с Изпълнителната агенция по горите и организациите Гората.бг и Природен.бг. По думите на Никола Рахнев, създател на Гората.бг, сигналите на граждани отиват директно в Изпълнителната агенция по горите.

“Защити гората“ представлява едно много лесно решение, с което всеки човек с мобилен телефон в ръка се превръща в единица, която може да контролира всичко, случващо се в горите в България“, казва той в ефира на Националното радио.

Целта на приложението е “да се борим с незаконната, а и със „законната“, но неправилна сеч на горите в България“, пише Рахнев, цитиран от БНР.

През 2011 г. Рахнев създава и инициативата „Гората.бг“, с която помага за засаждането на 622 000 фиданки в различни краища на България.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036. .


image0 (9K)