Прокуратурата протестира оправдаването на Манолев

Прокуратурата протестира оправдаването на Манолев
Прокуратурата протестира оправдаването на Манолев

Снимка БГНЕС

Окръжна прокуратура – Благоевград изготви протест срещу присъдата на Окръжен съд – Благоевград от 15.05.2023 г., с която подсъдимите Александър Манолев (като подбудител и помагач) и Ана Димитрова (като извършител) са признати за невиновни за престъпление, свързано с представяне на неверни сведения с цел получаване на средства от фондове, принадлежащи на Европейския съюз. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Още по темата

16 май 2023 12:43

28

Обвинителният акт е бил внесен в съда на 07.10.2019 г., 5 месеца след започване на досъдебното производство по разследвания случай.

На първа съдебна инстанция делото продължи около 3 години и 6 месеца.

Предстои произнасянето на Софийския апелативен съд по внесения от прокуратурата протест срещу оправдателната присъда на Окръжния съд в гр. Благоевград.

Според обвинението от началото на януари 2013 г. до 14 октомври 2015 г. Манолев и Димитрова са представили пред Държавен фонд „Земеделие“ неверни сведения в заявление за подпомагане за изграждане на жилищна сграда за гости в местността „Чинар куши“ край Сандански, за да получи ЕТ на Димитрова 391 160 лв. по европрограмата за развитие на селските райони.

 

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)