Прокурорският син остава в ареста за постоянно

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Васил Михайлов, обвинен за причиняване на телесна повреда и закана с убийство в Перник, остава за постоянно в ареста, реши окончателно Софийският градски съд.

Първоначално 18-годишният младеж бе обвинен за това, че на 9 април около 4:00 часа в близост до детска площадка в Перник е нанесъл много удари с юмруци и ритници в областта на главата на мъж и го порязал с нож в областта на лявото око, вследствие на което му причинил средна телесна повреда. След това обвиняемият се заканил с убийство на жена, като размахвал нож пред лицето ѝ, припомян БТА.

Няколко дни по-късно той получи обвинение и за това, че на 11 юни, около 14:00 часа в близост до заведение в Перник, е нанесъл редица удари с юмруци в областта на главата на друг човек, вследствие на което му причинил телесна повреда. Деянието е извършено по хулигански подбуди.

Според магистратите по двете обвинения може да се направи извод за авторство на престъплението.

Въпреки че не е осъждан и няма данни за опасност от укриване, само задържането в ареста може гарантира обществената сигурност, записаха съдиите в мотивите си. Според тях от събраните по делото материали се стига до извода, че този случай не е инцидентно деяние, а самоволните действия на насилие са били постоянни, мотивираха се магистратите.

Пред съда Михайлов каза, че се е защитавал, а когато е участвал в сбиване било, защото е провокиран.


 

https://www.dnes.bg/ … Натисни СПОДЕЛИ, моля!

(Visited 591 times, 19 visits today)

error

Харесва ви статията? Споделете,моля!